Vuosi vaihtui jälleen kerran. Mekkalaa ja riehumista ja paukkumista karkuun lähdimme isäni luokse maalle, jossa jätkä sai juosta ja riehua ja mekastaa nii paljo ku ikinä jakso (:

Rakettien paukkumistahan Ruttanainen ei pelkää, mamman hieno ammuntavarma koira <3 Iskä syötti Ruutille hirvenluita nii paljo, että oksentaa piti sitten isoimpia paloja pois, anhehtia ku piti. Ja hangesta jostain jätkä kaivo sitten tyhjän kalapurkin esille ja repäsi samalla lasin reunaan tassunsa auki. Tassu ei ollunna kipeä kuitenkaan, vaikka aika ikävän näkönen vekki tuli. Hienosti anto hoitaa ittiään ja menoa piti rauhotella sen jälkeen ku jäbbä ois vain hangessa riehunu eikä ois malttanu antaa tassun parantua lain.

En tiiä mikä mielenterveyden horjunta oli kyseessä, ku jätkän ilmotin kajaanin Tammi-näyttelyyn. ei tuo AVO-luokka oo meille suosiollinen, ku jätkä on nii ruikula. Kukkaan usko tommosta vinttikoiramaista laiheliinia aikuiseksi rotikaksi, hih. Mutta mulle se passaa (:

Tuomarina oli Kirsi Laamanen ja tuloksena AVO ERI. Arvostelulappuun oli tullu uusi kohta: koiran käyttäytymisen arvioiminen.  Tuomariin suhtautuminen on rastitettu rodunomaiseksi lähestyttäessä. Arvostelun käsiala oli äärimmäisen surkiaa heprean näköstä sepustusta, puolet sanoista piti enemmänki arvata ku lukia, mutta tämmöstä kait jotain siellä lapussa luki: "Ei vielä aivan aikuiselta vaikuttava uros., jolla hyvä koko, riitt. raajaluusto ja hyvä rinnan syvyys. Runko voisi kehittyä vielä tilavammaksi. Hyvä ylälinja, normaalit kulm. ed ja tak. Hyvä häntä. Vahva pää, jossa kuin (?) pyöreyttä kallossa, sopiva kuonon pituus ja laskevuus (?), purenta ok, nokiset läskimerkit. Liikkuu sopivasti mutta kaipaa lisää tehoa, hieman löysyyttä ranteissa. Miell. avoin käytös."

Ennen omaa kehää käytin kaverin kaverin dopperi-nartun kehässä ja olihan seki kokemus. Mut hieno emäntä oli Dora-neiti. Jos nyt ees nimen muistan oikein :D ERI käytiin hakemassa sieltäki. Helpompi oli kyllä mennä oman koiran kanssa kehään, ku samalla tuomarilla oli käyny näyttää eka jotain toista koiraa, johon pahin jännitys purkautu. Pitäs kait alkaa harrastaa tyhjässä kehässä juoksemista ennen itse arvostelua, nii sais jotain tuntumaa eikä paniikki ois nii valtava Ö_ö

Kesäksi Ruutanainen lähtee Sannin reeni kamuksi maalle ja saa seuraa Lillistä ja Emma-pennelistä. Jospa ees yhet toko-kisat pääsis Sanni starttaamaan jätkällä, ni ois kait se tämä emäntä enemmän ku mielissään. (:

Näyttelyt saa mennä jäihin nyt joksiki aikaa, odotetaan nyt sitä miehistymistä ensin (: Jospa tosta lusuperseestä joskus kehittyis voimakkaan oloinen ja sopusuhtaisen raamikas jätkä!

Kevät alakaa hiipimään kohta ja kesä tullee ja diididddiii, kaikkea sitä!