Käytiin tosiaan Kajaanin pentunäyttelyssä 19.4.2009. (Olen laiska lisäämään näitä juttuja, joojoo!) Siellä oli kaikenkaikkiaan 2  urospentua ja 1 narttupentu. Kakkoseksi jäätiin, Kalle vei jätkän kehään ja minä pöljä jäin istumaan kehän laidalle, minut huomattuaan Ruuti ei sitten oikein ois viittiny liikkua. Mutta muutoin jätkä esiintyi oikein hienosti, jakso seistä hyvin, anto tuomarin kopeloida hampaat ja pallit ja kaikki (:

Tämmöttiset arvostelut sitten saatiin tanskalaiselta tuomarilta Jorgen Hindsenilta:

.: Medium size. Masculin. Nice head but too dark. Good nose, dark eyes. Topline OK. Need to develop body a lot. Well angulated behind. Moves well. Good temperament. :.

Kokemuksena oli kyllä mahtava koko näyttelyhomma, hienosti jätkä rauhottu häkkiin ja myös muiden koirien läsnäollessa kulki hienosti mukana eikä lähteny riekkumaan mihinkään päin. Tuomari tykkäsi kyllä luonteesta kovasti, palasi kertaalleen vielä silittelemään jätkää ja naureskeli vain sen silitysrakkauvelle :D

Tokoja käytiin pari kurssia läpi, se pentu toko ja sitten arkitottis. Hienosti alakaa mennä jätkälle pikkuhiljalleen perille että miten päin sitä mennään.

Sitten viikko sitten alotettiin agility, siellä kuunteli kyllä mahtavasti, paremmin mitä tokossa. Ja hyvin uskalsi mennä renkaan läpi ja pöydälle. Kesäkuussa sitten aletaan jälkeä tutkimaan ja näyttelyitä enemmän rullaamaan. Kiireinen kesä edessä, mutta sehän ei haittaa (:

1242461370_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikkuhiljaa jätkä alkaa kasvamaan komiaksi. Ja luonteeltaan se on säilyny semmosena mammanmussukkana, voi toista lellipenikkaa ^___^

Ruuti oli taas lomailemassa Kuusamossa minun isin kaa, siellä se oli tutustunu poroihin, ihmetelly kaikenmaailman lintuja ja juossu ja juossu. Ja sitten olivat Vertin kanssa (jonku sortin metästyskoira, ei voi muistaa rotua) kovasti yrittäneet leikkiä, mutta ku Verttiä ei voi päästää irti ku se lähtee heti mettään jahtaamaan jottain, ni eivät nii vapautuneesti kuulemma saaneet vetää riekkumista.

Kesä tullee, ihanaa <3