Aika hurahtaa niiin nopiaa eikä meikä oikein meinaa saada aikaseksi päiviteltyä Ruutin terveisiä. Mutta nyt tulleeki tekstiä sitten :)

Jyväskylässä oltiin tosiaan viikonloppu 21.-22.11.2009. Lauantaina kehässä pyörähettiin me Ruutin kaa, sitten Sanni Lillin kaa ja Kalle Sinnan kaa. Jännitti taas hulluna! Aamuyöllä lähettiin ajeleen Jyväskylää kohen, auto oli täynnä ku 4 emäntää ja 4 koiraa kamoineen sinne änkesi, mutta onneksi on perheauto!  Ruutilla oli tolokku reissu ripuli päällä, tyhmä mamma ku syöttää ennen reissua kaikenmaailman moskat. Opittiinpas kuitenni jotain!

Tuomarina meillä oli Iso-Britanniasta saapunut Dave Killilea, aikastalailla tiukka ukko oli kyllä. Tuloksena meillä oli JUN ERI 2 PU 3 ja tälläinen arvostelu pärähti: 15 months. Strong male. Front okey. Head and ears good. Eyes okey. Teeth and bite correct. Would like better tau-markings. Strong in body. Front and rear movements okey. Sidegait okey.

Eittäin tyytyväinen olen tähän tulokseen ja tähän kokemukseen. Varsin hyvää reenin poikasta (ja lisäreenin tarpeen tajuamista) saatiin ku PU-kehässä joku ihana tuplahändleri oli suoraan meijän takana ja huusi kitarisat näkyen ja vingutti lelua samalla. Meikä meni sekasi, koira meni sekasi ja ihan vituilleen meni koko homma. Mutta joskus näin käy, pitää hermojen kasassa pitämistä harjotella suuresti!

Lopulta päästiin sitten pakkautuu autoon taas ja hotellia etsimään. Löydettiinki kyllä ihan hyvin perille. Sitten jätettiin koirat elbaamaan huoneeseen ja akat painu heselle mättään. Käytiinpäs alkostaki ostamassa vähäsen nannaa, tosin koko porukka oli nii väsynyttä että ennen kahtatoista on tainnu jo kaikki tipahtaa. Että se siitä hullusta riekkumisesta jyväskylän kapakoissa :P

Aamulla sitten ihanasti aamiaisella istuessa tuli respan mies ilmoittaa, että käytävällä juoksee irti yks laiha koira ja kaks jotain erikokoista  villakoiraa. No, Sanni ja Kalle (jotka samassa huoneessa ja mukanaan Whippet, kk-mäyräkoira ja australianpaimenkoira) havahtuivat tähän laihakoira-juttuun ja lähtivät sitten tarkistaan että ketkäs siellä juoksee. No, olivat menneet aulaan ni Sinna ja Lillihän siellä olivat iloisesti vastaan juosseet Kira oli menny naapurihuoneeseen syömään roskista ja se oli lukittu sinne. Ruuti oli mun ja Saaran huoneessa ja se oli onneksi pysyny sisällä, voi jee mikä pakokauhu koko hotelliin ois syntyny jos se ois karannu :/ Onneksi jätkä on nii kiltti <3

Sunnuntaina käytiin vielä näyttelypaikalla ku Kalle vei Kiran kehään. Sieltä neitokaiset kävi hakemassa ERIn ainaki, pääs kait ne paras narttu kehäänki mutta en millään muista sijotusta :( Sitten suunnattiin kotia päin, väsyneinä mutta onnellisina :)

Jyväskylän näyttelystä oppineina sitten kerkesimme kahtiin näyttelyharkkoihinki tulevina viikkoina. Oli hyvin hyödyllistä, tosin Ruuti keskitty vain riehumiseen ku tuttuja ihmisiä ja tuttuja koiria. Mutta tätä reeniä aijotaan jatkaa kyllä, koska meijän esiintyminen on aika anaalista tällä hetkellä. Vähäsen ollaan lenkillä pienesti seuraamista yms reenattu, mutta ei kovin tosissaan. Pitäs varmaan vähäsen enemmänki, ku vain sais jostain kunnon innostuksen taas..

Tässä jätkä 6.12.2009 vapaassa seisotuksessa meijän saaressa

Loppuvuoden jännitys sitten tiivistyi messari viikonloppuun 12.-13.12.2009. Lähettiin perjantai-iltasella Kallen ja Ruutin ja Sinnan kaa ajeleen kohti Helsinkiä. Aamusta oltiin vähä liian aikasten perillä, mutta saatiinpa hyvät paikat ja vähä kerättyä jännitystä ennen kehiä :)

Lauantaina Voittajassa tuomarina oli Massimo Inzoli Italiasta, oikein hauskan oloinen miekkonen. Tuloksena JUN ERI, ei sijoituksia mutta tuohon erinomaiseen ollaan hyvin hyvin tyytyväisiä, koska niitä ei kyllä liikaa jaeltu! Tälläiset arvostelut saatiin: Correct bite, all teeth. Medium pigmentation of the gau. Correct size and the shape of eyes. A little bit of dewlop on the neck. medium boned. Could be more paralled movement on the quarters. Could be more drive in topline in move. Free movement with good drive and extention.

Sinna sai lauantaina kans ERIn, mutta sekään ei sijoittunut. Kehien jälkeen luovutin sitten auton Kallelle ku se lähti suunnistaa Vantaalle, minä ja Ruuti hypättiin junaan ja mentiin serkkuni Liisan luokse punkkaamaan. Akka sekä koira oli aika naatteja, hyvät parin tunnin päikkärit vetäsin alkuillasta, jakso sitten illan kattoa Kumman Kaata ja turista Liisan kaa :) Ruutin kaa käytiin lenkkeileekki vähäsen ja voi jee että tuo Etelä-Haaga on kaunista seutua (:

Sunnuntaina sitten ylös ja takasin messaria kohti. PM-voittajassa tuomarina oli suomalainen Elina Tan-Hietalahti. Tykkäsin tuomarista, oli jotenki nii rauhallisen oloinen että omakin olo rauhottu. Jätkä vain ei suostunu juoksemaan kehässä, kaikki muu kiinnosti enemmän. Tulokseksi tuli JUN EH ja tämmöset arvostelut: Tyypillinen juniori uros, jolla erittäin miellyttävä kehäkäytös. Hyvä pää, tummat miellyttävät silmät. Hyvä purenta, vahva hyvä kuono.Voisi olla aavistuksen lyhyempi lanneosaltaan. Selvä eturinta, sopivat kulmaukset. Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Runsas (?) hyvä karvanlaatu. Saisi liikkua leveämmin takaa ja liikkuu hieman leveästi edestä. Hyvät värimerkit, erinomainen luonne.

Oon enemmän ku mielissään tuosta, että kahteen otteeseen kehuttiin luonnetta! Koska parasta jätkässähän onki tuo kaikkia rakastava ja rauhallinen luonne :) Tosin onha se komiaki! Sinna sai ERIn taas, mutta ei sijoittunu. Erittäin hyvää kokemusta tuli noin isosta näyttelystä ja todella tyytyväinen olen koko viikonlopun tulokseen! Hymyssä oli pitelemistä ku kotia pääsi!

Kotosalla sitten näin alkuviikosta on pakkaset paukkunu ja toppatakkiaki on pitäny jätkälle ämpätä niskaan. Viikonlopun helsingin reissu ei tehny oikein hyvää meikän lapa-niska-raajat asteikolle ja 3 päivää saikku tipahti ku oikea käsi on aika paskana. Hierojalle pitäis päästä, mutta saa nähä millon on aikaa :P

Jouluksi Kuusamoon, pääsee jätkäki taas maalle riehumaan ^______^

Oikein rauhallisen kivvaa joulua kaikille ja mahtavaa vuotta uutta 2010!! Palaillaan astialle taas!